Полиция изведе Волен Сидеров от НАТФИЗ

| от chronicle.bg |

Волен Сидеров беше изведен с полиция от НАТФИЗ, след като за втори път нахлу в при студентите, за да търси саморазправа. При извеждането му от сградата на Академията, Сидеров беше ударен от мъж в черни дрехи, който беше задържан от полицията.

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова отиде в Академията, след като в продължение на час полицията се опитваше да се справи с кризата. Главният секретар на МВР Георги Костов също е пред НАТФИЗ.

Бъчварова обеща да няма повече провокативни ситуации и призова насъбралата се около Академията тълпа да се разотива. Тя посочи, че са работили свръх възможностите си, за да овладеят кризата.

Депутатът е там под претекст, че търси човек, когото е обиждал и ударил негов съпартиец.

На мястото е и половинката на Сидеров – Деница Гаджева.

По-рано портиерът и полицаи не допуснаха Сидеров да отиде при студентите, които скандират : „Молим ви да напуснете академията!“.

„Как се казваш, защо ме удари?“, крещя лидерът на „Атака“ срещу охранителя, който се представи и си каза дори EГH-то. „Вие сте гербер, нали? Приятел сте на Бойко Борисов“, продължи националистът.

Все още „имунизираният“ депутат влезе с спор с проф. Любомир Халачев и Христо Мутафчиев, като изиска от тях лична карта, нотариален акт и акт 16 за сградата на академията.

Ректорът на НАТФИЗ проф. Любомир Халачев изрази огромното си разочарование от действията на лидера на „Атака“. По думите му е недопустимо подобно държание от страна на народен представител.

В момента Сидеров е подсъдим по дело за хулиганство заради разправията на Летище Варна, делото е на първа инстанция.

След изборите Сидеров ще бъде обвинен още веднъж по същия състав на НК заради нападението на клек-шопа до НАТФИЗ. Очаква се при връщането от ваканция на депутатите да се гласува свалянето на имунитета му.

Обновена в 23.50 часа.

 
 
Коментарите са изключени за Полиция изведе Волен Сидеров от НАТФИЗ