Варненският свободен университет ще си партнира с Женевското бизнес училище

| от |

Меморандум за партньорство с едно от най-престижните европейски висши училища подписа Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“. Деканът на факултет „Международна икономика и администрация“ доц. д-р Елеонора Танкова и вицепрезидентът на Варненския свободен университет доц. д-р Красимир Недялков се срещнаха в Женева с д-р Брахим Гасем – академичен декан на Женевското бизнес училище. Двете образователни институции потвърдиха намерението си да насърчават академичното сътрудничество и обмен. Документът обхваща сфери на партньорство като създаване на двойни дипломи, обмен на студенти, академични и административни кадри и научно-изследователски материали.

Реализирането на предвидените в меморандума дейности е още една от възможностите, които Варненският свободен университет предлага – обучение на световно ниво с авторитетни партньори от цял свят.

Женевското бизнес училище е частен университет, създаден през 2001 г. и е част от група от учебни заведения, която включва някои от най-престижните университети в Швейцария. Висшето училище е акредитирано от Международната асамблея за университетско бизнес образование (IACBE), Европейския съвет за бизнес образование (ECBE), Азиатската асоциация на международните бизнес училища (AASBI), Съвета за акредитиране на висше образование (CHEA), Асоциацията за развитие на мениджмънта в Централна и Източна Европа (CEEMAN) и притежава сертификат за качество EDUQUA, издаван на институциите, предлагащи продължаващо обучение в Швейцария.

Женевското бизнес училище има кампуси в Женева, Барселона и Москва и обучава студенти в няколко основни направления: международни отношения, управление на капитали, бизнес планиране, финанси, социология, икономика и фискална политика, пазарни бизнес политики и стратегии, право, счетоводство, психология на капиталовложе-нията, информационни системи, стратегическо и проектно управление, лидерство и бизнес администрация.
Интересът на швейцарския университет е поредното доказателство за утвърждаване на Варненския свободен университет като модел на глобално академично партньорство.

 
 
Коментарите са изключени за Варненският свободен университет ще си партнира с Женевското бизнес училище