Ван Гаал: Ако исках да ми е лесно, щях да отида в Тотнъм

| от |

„В никакъв случай не съжалявам, че съм приел работата. Огромно задължение и чест е да водиш Манчестър Юнайтед. Ситуацията не е по-лоша, отколкото очаквах. Знаех какво ще намеря“. Това заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал след лошия старт на сезона за „червените дяволи“.

Холандецът има само две спечелени точки след първите три кръга срещу отбори като Суонси, Съндърланд и Бърнли, а Юнайтед отпадна и от Купата на Лигата след поражение от МК Донс с 0:4. В тима обаче пристигнаха играчи за 125 млн. евро – Анхел ди Мария, Фалкао, Маркос Рохо и Дейли Блинд.

Ван Гаал се смяташе за наследник на Тим Шерууд на „Уайт Харт Лейн“, като сподели, че е бил много близо до Тотнъм преди да му се обадят от Манчестър Юнайтед.

„Ако исках, можеше да си намеря по-лесна работа. Ако бях отишъл в Тотнъм, щеше да е по-лесно и да няма такова напрежение като на „Олд Трафорд“. Нарочно избрах това предизвикателство и наистина искам да работя с най-добрия клуб в страната, а не с Тотнъм. „Шпорите“ също са финансово атрактивен като Юнайтед тим, но в моите очи нашият клуб е номер 1 в Англия, а не Тотнъм“, каза още специалистът. / News7

 
 
Коментарите са изключени за Ван Гаал: Ако исках да ми е лесно, щях да отида в Тотнъм