В Youtube изтече скандален запис с участието на външния министър , Ердоган го блокира

| от |

В анонимен профил в YouTube днес е публикуван аудио запис, представен като разговор, в който началникът на турското разузнаване Хакан Фидан обсъжда възможна военна операция в Сирия с министъра на външните работи Ахмет Давутоглу и заместник-началника на въоръжените сили Ясар Гюлер, предаде Reuters.

blocking-YouTube

Автентичността на записа не е потвърдена, а турското външно министерство не е направило коментар.
„Операцията срещу „Ислямска държава в Ирак и Леванта” ще има международна легитимност. Ще ги определим като „Ал Кайда”. Когато става дума за гробницата на Сюлейман Шах, става дума за защита на национална територия”, казва гласът, който е представен като заместник-секретар на турското външно министерство. В разговора предполагаемият глас на Фидан казва: „Оправдание може да се намери. Въпросът е да има воля”.

По-рано Турция предупреди, че ще отговори на нападение срещу гробницата на Сюлейман Шах, която въпреки че се намира в Сирия, е считана за турска територия.

Турция днес наложи забрана за използването на сайта за видео споделяне YouTube, седмица след като правителството възпрепятства достъпа до Twitter, предаде AFP.

Забраната на двете медии бе издадена, след като те бяха използвани за разпространяване на записи, уличаващи премиера Реджеп Тайип Ердоган в корупция.

Турското правителство е информирало мобилните телефонни оператори и интернет доставчиците за решението си.

 
 
Коментарите са изключени за В Youtube изтече скандален запис с участието на външния министър , Ердоган го блокира