Във Великобритания бе публикуван официален доклад за последствията от имиграцията

| от |

Британското правителство публикува официален доклад за въздействието на имиграцията върху безработицата на британците, предаде Франс прес.

photo_verybig_155944

В доклада, който правителството бе обвинено, че се опитва да запази в тайна, се посочва, че „има относително малко доказателства, че имиграцията е изхвърлила британци от трудовия пазар в периодите на процъфтяваща икономика“.

В доклада обаче се отбелязва, че е имало „някои размествания в трудовия пазар през последните години, когато икономиката бе в рецесия“. Според публикувания от вътрешното министерство документ, идването на имигранти от ЕС няма доказано въздействие върху заетостта на британците, макар че става дума за „относително скорошно явление и това не значи, че няма последствия при някои обстоятелства“.

Този въпрос предизвика спор в управляващата коалиция между консервативния държавен министър за имиграцията Джеймс Брукеншир и либералдемократичния министър на търговията Винс Кейбъл.
Кейбъл заяви, че е напълно спокоен по въпроса за масовата имиграция и бе остро разкритикуван от Брукеншир, според когото броят на имигрантите от ЕС е прекалено висок.

„Масовата имиграция оказва натиск върху социалната сплотеност, обществените услуги и инфраструктурите и, да, тя може да доведе до намаляване на заплатите и да изтласкат извън трудовия пазар местното население“, каза държавният министър за имиграцията.

„Печелившите са богаташи като Винс, но губещите са семейства от работническата класа, съставени от представители на етническите малцинства, като самите те са продукт на неотдавнашна имиграция“, заяви той.

Изказването му изглежда като опит да привлече гласовете на избиратели от по-ниските социални слоеве, които са привлечени от антиимиграционната и евроскептична Партия за независимост на Великобритания (ЮКИП), отбелязва АФП. Преди този доклад британското правителство се позоваваше на изследване от 2012 г., според което на всеки 100 новопристигащи имигранти по 23-ма британци ще бъдат лишени от работа.

 
 
Коментарите са изключени за Във Великобритания бе публикуван официален доклад за последствията от имиграцията

Повече информация Виж всички