В училищата в Северна Корея учат История на Ким Чен Ун

| от |

Учениците в Северна Корея ще преминат 3-годишен курс от 81 часа на тема върховния лидер на страната Ким Чен Ун.

Курсът по „История на Ким Чен Ун“ за учениците в гимназиите е част от учебната програма за тази година, се казва в сайта на южнокорейското радио KBS, пише британският вестник „Дейли Телеграф“. Предметът за сегашния лидер ще бъде по-кратък в сравнение с курсовете за баща му и дядо му. Предметът „Великият лидер Ким Ир Сен“, президентът основател на държавата, продължава 160 часа, а за Ким Чен Ир се учи 148 часа.

Радиото цитира копие на „основните рамки за образование“ на Комисията по образованието в Северна Корея, където „Историята на Ким Чен Ун се описва като официален учебен предмет“. В курса са включени основни материали, разпространявани от Работническата партия на Корея и се фокусира върху раждането на Ким и началото на живота му.

Все още няма учебник по този предмет, но курсът се преподава чрез цитати, тези и нареждания от лидера, които той е давал на управляващата партия и армията.

Днес стана ясно, че Ким Чен Ун е назначил сестра си Ким Йо Джонг на поста висш служител в управляващата Работническа партия, което потвърждава ключовата й позиция в режима. 26-годишната Ким Йо Джонг е назначена на поста заместник-председател на Централния комите на партията./БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за В училищата в Северна Корея учат История на Ким Чен Ун