В Швейцария – афиши на кампания срещу СПИН, на които се виждат голи двойки

| от |

От днес афиши на новата официална кампания за превенция срещу СПИН, на които двойки са представени в сексуални пози, са разлепени по улиците в швейцарски градове и са смятани от някои хора за скандални, съобщи Франс прес.

На афишите се виждат 5 хомосексуални или хетеросексуални двойки, които се прегръщат и се целуват голи или по бельо, но изображенията не са порнографски. Над 300 души са кандидатствали, за да участват във фото сеансите за кампанията срещу ХИВ и други предавани по полов път заболявяния „LOVE LIFE – не съжалявай за нищо“, се казва в комюнике на швейцарската федерална служба за обществено здравеопазване.

Петте двойки на възраст между 20 и 52 години са подбрани след селекция на няколко етапа, която започна през май. „Мотивите им за участие в кампанията бяха определящи за избора им“, се пояснява в комюникето.

„Целта на кампанията е да се разпространи послание за начина на живот, при който удоволствието е свързано с отговорно поведение.“ Шокирани родители и деца в страната обаче са поискали афишите да бъдат свалени.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за В Швейцария – афиши на кампания срещу СПИН, на които се виждат голи двойки