В петък решават за ареста на Цветан Василев

| от |

Софийски градски съд ще заседава в петък – 12 септември за ареста на банкера Цветан Василев, съобщиха от съда.

Производството е по текст от НПК, който се отнася за така нареченото прокурорско задържане за 72 часа. Вчера адвокатът на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев – Константин Симеонов заяви, че ще поиска промяна на мярката за неотклонение на банкера, за да може Василев да се върне в България. Това трябва да стане така че да не се пречи на самото дело.

„Всички, които бяха обвиняеми по случая, са вече навън под домашен арест с парична гаранция. По тази причина искаме промяна на мярката за неотклонение“, подчерта защитникът на Василев.

На 28.07.2014 г. задочно прокуратурата обвини за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай Цветан Василев. Началното му обвинение е за това, че през периода от декември 2011 г. до 19 юни 2014 г. умишлено е склонил Маргарита Петрова /главен касиер на КТБ/ и Орлин Русев /изпълнителен директор/, да се разпоредят със сумата от 206 милиона лева. В същия ден за Цветан Василев е издадена Европейска заповед за арест /ЕЗА/ и е обявен за издирване в Шенгенската информационна система /ШИС/. Той е обявен за издирване и в информационната система на Интерпол във връзка с изпратена от прокуратурата молба за обявяване за международното му издирване с цел последваща екстрадиция. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за В петък решават за ареста на Цветан Василев