В ПЕС захапаха Станишев

| от |

scandale-au-pse-cambadelis-veut-des-explications

Жан-Кристоф Камбаделис, вицепрезидент на Партията на европейските социалисти (ПЕС), „поиска обяснения“ от Сергей Станишев, заради съюзяването му с крайно дясната партия Атака и реставрирането на комунизма и Държавна сигурност в България, се казва в материал на френското списание за политика Nouvel Observateur.

Преди две седмица журналистът Жан-Батист Нуде публикува цяла страница за зреещите проблеми в България и ориентирането на лидера на ПЕС Сергей Станишев към политики и партии, отречени от Европа като крайно националистически и ксенофобски. Статията бе илюстрирана със снимка на възрастен мъж, който носи портрет на Сталин на митинг на БСП. Повод за материала пък стана писмо на българската организация „Кръстьо Пастухов”, която алармира 20 европейски и световни институции за опасните тенденции в българската левица.

info-obs-bulgarie-scandale-au-parti-socialiste-europeen

Източници на френското списание от среди близки до Жан-Кристоф Камбаделис са потвърдили, че ръководството на ПЕС и френските социалисти чакат пояснения от Станишев. Освен това вицепрезидентът на ПЕС е признал, че „е открил“ мащаба на проблема в редовете на статията на „Нувел Обсерватьор”. Изданието допълва, че в следствие на тази опасна коалиция, която управлява в България вече над 100 дни, страната е залята от протести.

 
 
Коментарите са изключени за В ПЕС захапаха Станишев