В кината от днес

| от |

Свети Винсент (St. Vincent De Van Nuys)

Черпещ вдъхновение от заглавия като „Колкото толкова“ и „Наръчник на оптимиста“ филма на Тиодор Мелфи разказва историята на изморен от живота ветеран, който успява да се сприятели с младо момче, което наскоро се е преместило в отсрещния апартамент.

Бил Мъри изпълнява главната роля на Винсънт – свадлив и хедонистичен бивш войник, който не се интересува от нещата, които се случват извън апартамента му. Начинът му на живот го е отлъчил от по-голямата част от обществото и малко хора имат куража да се сприятелят с него.

Но нещата се променят когато в съседния апартамент се нанасят наскоро разведена майка и нейния 12-годишен син. Между Винсънт и младото момче бързо се заражда неочаквано приятелство, което постепенно започва да променя животите и на двамата. Режисьор: Тиадор Мелфи. В ролите: Наоми Уотс, Мелиса Маккарти, Бил Мъри, Крис О’Дауд, Терънс Хауърд, Нейтън Кордри, Скот Адсит

Джон Уик (John Wick)

След внезапната смърт на любимата си съпруга, Джон Уик (Киану Рийвс) получава последен дар от нея – куче на име Дейзи и бележка, съдържаща една единствена молба: да не забравя как да обича. Траурът на Джон е прекъснат, когато автомобилът му Бос Мустанг от 1969 г. попада в полезрението на садистичния главорез Йосиф Тарасов (Алфи Алън).

След като отказва да продаде колата си, Джон е посетен от Йосиф и момчетата му, които нахлуват в дома му, взимат ключовете за возилото и оставят собственика му в безсъзнание, а Дейзи – мъртъв. Без да съзнават, те просто са събудили един от най-свирепите убийци, раждали се някога..

Търсенето на откраднатия автомобил отвежда Джон до тайнствена и непозната за туристите част на Ню Йорк, овладяна от свръхсекретна престъпна общност, в която навремето самият той е бил най-лошият от всички.

След като научава, че нападателят му е единственият син на негов бивш приятел и „колега“ – безскрупулния шеф на руската мафия Виго Тарасов (Майкъл Никвист), Джон насочва всичките си сили и умения в една посока: отмъщение. Когато се разчува, че легендарният убиец е по следите на сина му, Виго обявява щедра награда за онзи, който успее да го ликвидира.

С истинска армия по петите си, Джон отново се превръща в безмилостната машина за убиване, всявала някога ужас в целия престъпен свят, и обявява открита война на Виго и армията му от наемници. Война, която може да доведе до гибелта и на двете враждуващи страни. Режисьор: Дейвид Лейтч, Чад Стахелски
В ролите: Дийн Уинтърс, Бриджит Мойнахан, Уилем Дефо, Бриджит Реган, Ейдриан Палики, Киану Рийвс, Алфи Оуен-Алън

Лешояда (Nightcrawler)

Докъде си готов да стигнеш, за да постигнеш американската мечта?

Лу Блум (Джейк Джиленхол) се опитва да пробие като репортер за вечерните новини, заснемайки тъмните страни на нощния живот в Лос Анжелис. Решен да успее, Лу си пробива път към върха с всички средства в този опасен и жесток свят, където всяка полицейска сирена, всяко престъпление и всяка жертва е джакпот и се превръща в пари.

Но не всичко е такова, каквото изглежда. Режисьор и сценарист: Дан Гилрой В ролите: Джейк Джиленхол, Рене Русо, Бил Пакстън, Ан Кюсак

Кутийковците (The Boxtrolls)

Дело на екипа, създал „Коралайн и тайната на огледалото 3D“, приключенският „stop motion“ филм „Съществата от кутиите“ е вдъхновен от новелата на писателя Алън Сноу „Ето ги чудовищата!“.

Продукцията е озвучена от Бен Кингсли, Саймън Пег, Тони Колет, Джаред Харис и Ел Фанинг, а сюжета разказва за осиротяло младо момче на име Егс, което заживява заедно с пещерни същества, които живеят под земята и колекционират различни предмети намерени в боклука.

За хората в града тези същества (които се крият в кутии и кашони) са изключително опасни и според легендите тяхната основна цел е да отвличат деца. Но Егс открива, че членовете на това подземно общество са всъщност напълно добродушни и единственото което желаят е да има мир.

Пътят до мира обаче се оказва много по-дълъг и труден от очакваното. Егс и новите му приятели по случайност разбират, че техния дом се е превърнал в мишена на злия унищожител на насекоми Арчибалд Сначър. Бъдещето на добродушните подземни същества е заложено на карта и единствено Егс може да им помогне да се преборят със заплахата.

 
 
Коментарите са изключени за В кината от днес