В кината от днес (14,02)

| от |

2

Живи легенди

Филмът разказва за петима приятели, израснали в Балчик, които се срещат 15 години след абитуриентския бал. Едно от момчетата вече е сериозен банкер, но претърпява нелеп инцидент,
при който получава частична амнезия и не си спомня нищо след завършване на гимназията. Затова хората, които чувства най-близки, са бившите му съученици.

1

Когато ги открива, установява, че те отдавна са поели в различни посоки и са направили доста компромиси със себе си. С детския си начин на мислене Павел решава да ги върне към
тийнейджърските години, като ги забърква в поредица щуротии, които преобръщат живота им и им позволяват поне за малко отново да се върнат към времената, когато са мечтали и са искали повече от живота и от себе си.

Зимна приказка в Ню Йорк (Winter’s Tale)

Сценарият на фантастичния филм „Зимна приказка“ е вдъхновен от едноименният роман публикуван през 1983-та на писателя Марк Хелприн, а главните роли са поверени на Уил Смит, Ръсел Кроу и Колин Феръл.

В центъра на сюжета е крадецът от ирландски произход Питър Лейк, който докато обира най-голямата и скъпа къща в Ню Йорк Сити открива в една от стаите болната дъщеря на собственика на сградата. Между Питър и привлекателното момиче на име Бевърли Пен се заражда необикновена любовна връзка, но общото им бъдеще е застрашено.

Състоянието на Бевърли се влошава, хората около нея смятат, че тя умира, а самия Питър се превръща в мишена на безмилостния мафиот Пърли Соумс, който прави всичко възможно за да го елиминира.

Сценарист-режисьора Акива Голдсман описва филма си като „странна фантастична приказка в която се подвизава летящ бял кон и чието действие се развива едновременно през 19-ти век и в нашето съвремие.“ Участват Колин Фарел, Джесика Браун Финдли, Ръсел Кроу, Мат Бомър, Уилям Хърт, Уил Смит

Пяната на дните (Mood Indigo, L’écume des jours)

Колен сякаш притежава всичко – млад, умен, пращи от здраве. Има страхотни приятели, красив дом… Притежава и музикален инструмент, който прави коктейли, вдъхновени от музиката, която се свири на нещо. После среща Клое. Влюбват се, женят се. Но Клое страда от неизвестна болест – тайнствено цвете расте в белия й дроб. Екранизация по култовия роман на Борис Виан. Участват Ромен Дюри, Одри Тоту, Гад Елмалех, Омар Си

Академия за вампири: кръвни сестри (Vampire Academy)

1

Историята на 17-годишната Роуз Хатауей, която е дампир – дете на вампир и човек. Заедно с най-добрата си приятелка Лиса Драгомир Роуз посещава престижната академия „Св. Владимир“, където се обучават в пълна секретност получовеци и вампири. Обучението включва защита на морой (вампирите, които живеят в мир с хората) от преследващите жадни за мъст вампири стригой. Участват Зоуи Дойч, Луси Фрай, Данила Козловски,Гейбриъл Бърн, Олга Куриленко.

 
 
Коментарите са изключени за В кината от днес (14,02)