В кината от днес (10.01.14г.)

| от |

Вълкът от Уолстрийт (The Wolf of Wall Street)
1

Мартин Скорсезе е вдъхновен от автобиографичната книга със същото име, дело на бившия стоков брокер от Лонг Айлънд, Джордън Белфорт.

В главната роля любимия Леонардо Ди Каприо, а сюжета разказва за отказа на Белфорт да сътрудничи на властите по време на криминален случай през 90-те години. Мащабната и тежка измама, в която е замесена мафията оказва влияние не само на Уолстрийт, но и на целия банков свят.
2

Заради отказа си да даде информация и заради обвиненията в пране на пари, Джордън Белфорт прекарва 22 месеца в затвора – преживяване, което променя изцяло живота и вижданията му.

Режисьор: Мартин Скорсезе В ролите: Джон Фавро, Кайл Чандлър, Жан Дюжарден, Джон Бернтал, Леонардо Ди Каприо, Джона Хил, Матю Макконъхи, Роб Райнър.

Джъстин и рицарите на честта (Justin and the Knights of Valour)

Джъстин живее в красиво кралство, което е контролирано от бюрократи и в което не всички рицари са добре дошли. Въпреки заобикалящата го реалност Джъстин иска да следва стъпките на своя дядо и да се присъедини към прословутите Рицари на храбростта. Но за негово съжаление баща му Реджиналд има други планове за бъдещето. Един от най-доверените съветници на кралицата, Реджиналд иска сина му да се присъедини към света на адвокатите и да стои възможно най-далеч от рицарите.
1

Но след изненадващото посещение на баба му Джъстин събира нужната смелост и напуска дома си с надеждата, че някой ден ще се превърна в истински рицар. По пътя си той се среща с буйната Талия, ексцентричния магьосник Мелкуейдс, привлекателния сър Клорекс и тримата монаси Блучър, Легантир и Браулио, които го подготвят за бъдещите рицарски предизвикателства.
2
Джъстин не е идеалния кандидат за рицар, но той трябва да намери начин да се справи с трудностите и да се завърне обратно в кралството, което е застрашено от бившия рицар сър Хераклио и неговата могъща армия. Режисьор: Мануел Сицилия.

Вайълет и Дейзи (Violet and Daisy)

Вайълет (Алексис Бледел) и Дейзи (Сирша Ронан) са тийнейджърки-убийци, чието основно занимание е да дъвчат дъвка и да очистват престъпници в Ню Йорк, а единственият им проблем е, че концертът на любимата им поп икона Барби Съндей е неочаквано отложен.

1

Решени да съберат пари, за да си купят рокли в стил Барби Съндей, двете поемат нова задача, като целта този път е мистериозен вълк-единак (Джеймс Гандолфини). Тя ги води на неочаквано пътешествие към себепознанието и запраща невръстните нападателки в един свят, който няма нищо общо с Барби Съндей и убийствата за пари.

Сценаристът-носител на „Оскар“ Джефри Флечър („Прешъс“) поднася впечатляваща смесица между криминална приказка от Ню Йорк и екзистенциална драма за съзряването. Във „Вайълет и Дейзи“ младежките страсти се сблъскват с объркания свят на възрастните, а в средата на кръстосания огън се оказват три наранени същества.

Режисьор: Джефри Флечър .В ролите: Дани Трехо, Коуди Хорн, Алексис Бледел, Сирша Ронан, Джеймс Гандолфини, Мариан Жан-Баптист

 
 
Коментарите са изключени за В кината от днес (10.01.14г.)