В Италия разкриха данъчна измама за 1,7 милиарда евро

| от |

Финансовата полиция в Италия съобщи, че е разбит кръг от компании, използван за подправка на счетоводни документи с цел данъчна измама в размер на 1,7 милиарда евро.

„Незаконната дейност през годините доведе до загуби за държава… цялата сума възлиза на 1,7 милиарда евро“ от 2001 г. насам, се казва в изявление на финансовата полиция.

Двама римски бизнесмени Пиерино Тули и Маурицио Ладага са създали система за фалшиви фактури, издавани от посреднически подизпълнителски фирми в областта на услугите за сигурност и индустриално почистване. Чрез фалшиви фактури големи суми пари са преведени в сметките на фиктивни компании. След това средствата са изтеглени в брой и депозирани в Сан Марино или в Люксембург, а компаниите са обявили банкрут.

Общо 62 души са заподозрени в съучастие в измамата. В разследването в цяла Италия участват около 70 полицаи. Наложен е запор на вещи на стойност повече от 100 милиона евро, включително 100 недвижими имота, 2 компании и стотици банкови сметки.

В доклад на правителството от миналия месец се казва, че недостигът на приходи възлиза на 91 милиарда евро годишно, което се равнява на около 6% от БВП./АФП, БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за В Италия разкриха данъчна измама за 1,7 милиарда евро