Утвърдиха градовете-домакини на Евро 2015

| от |

Милано, Торино, Варна и София ще бъдат градовете-домакини на Европейското първенство по волейбол 2015, утвърди Координационният комитет на шампионата на среща в Италия. С това почти отпадат и последните неизвестни около залите, в които елитът на Европа ще се събере догодина. Единствената неизвестна е дали ще бъде завършен ремонтът на Двореца на културата и спорта в морската ни столица, който започна само преди броени дни, съобщава sportal.bg.

От италианска страна окончателно потвърдиха 12-хилядния „Медиоланум Форум“ в Милано и 8-хилядната „Пала Вела“ в Торино. Президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров бе водач на българската делегация за заседанието в Милано. В групата бяха още вицепрезидентът Иван Тодоров, генералният секретар Станислав Николов и организационният директор на Евроволей 2015 Стефан Августинов.

Шампионатът на Стария континент започва на 9 и завършва на 18 октомври 2015 година. Паралелно с него ще бъде проведен и Конгрес на Европейската волейболна конфедерация. Финалната фаза е на 17 и 18 октомври в „Арена Армеец“ в София. Групи А и С ще се играят във София и Варна, а групи B и D – в Милано и Торино. Жребият ще бъде изтеглен на 16 февруари 2015 година в Народния театър „Иван Вазов“ в София. В края на февруари пък ще стартира продажбата на билети за първенството./News7

 
 
Коментарите са изключени за Утвърдиха градовете-домакини на Евро 2015