Унгарската ограда е готова

| от chronicle.bg |

Оградата по границата между Хърватия и Унгария, която е висока 3.5 метра, вече е поставена, а унгарските власти монтират допълнителна режеща тел.

Оградата, която от две седмици се строи без прекъсване от унгарската армия, ще бъде окончателно обявена за готова утре, 4-ти октомври и по този начин границата между двете държави ще бъде затворена.

След затварянето на границата влизането в Унгария ще може да става само през официалните гранични пунктове чрез представяне на необходимите документи.

Ограда е поставена и на граничните пунктове Баранско Петрово село – Беремед и Падравина в община Гола, край Ботова. Само през тези две места за последните две седмици са преминали близо 100 000 мигранти, идващи от Сърбия.

В публикация на вестник „Ютарний лист“ се казва, че унгарски войници са поставили за рекордните два дни ограда и в Гола и Ждале и че „ако властите в Будапеща решат, веднага ще се сложи край на нелегалното преминаване в района на Прекодровля, откъдето в момента са минали над 50 000 души“.

 
 
Коментарите са изключени за Унгарската ограда е готова