УЕФА отсъди служебна загуба за Албания, но без точки за Сърбия

| от |

Дисциплинарната комисия към УЕФА присъди служебна загуба за Албания с 0:3 в мача срещу Сърбия от квалификациите за Европейското първенство през 2016 година. Новината бе съобщена на официалния сайт на Сръбския футболен съюз.

От актива на сърбите обаче са отнети три точки, което означава, че те няма да получат точки за служебната си победа. И двата клуба бяха глобени 100 хиляди евро заради инцидентите в Белград. Сърбия ще изиграе следващите два домакински мача при затворена врата заради липсата на достатъчно добра организация на срещата на стадиона на „Партизан“.

На 14 октомври на стадион „Партизан“ в Белград по време на срещата в Група I между Сърбия и Албания мачът беше прекратен, като на терена нахлуха феновет. В края на първото полувреме над терена беше пуснат малък безпилотен самолет с дистанционното управление, от който висеше банер с изобразени на него картата на Велика Албания и снимки на Иса Болетини и Исмаил Джемали, които първи пред 1912 г. издигат албанския флаг. Сръбският защитник Стефан Митрович пое банера и го откачи, след което бе атакуван от албански играчи и на терена настъпи масов бой. Арбитърът Мартин Аткинсън взе решение да прекрати срещата, в която до момента не бе отбелязан гол. УЕФА също така присъжда на Албания техническо поражение и глобява двете федерации с по 100 000 евро.

Освен това, Сърбия ще играе предстоящите си две домакински срещи без публика. В рамките на пет дни УЕФА ще предостави на двете федерации обяснения за решенията си. След това те ще имат три дни, за да уведомят централата дали ще обжалват санкциите.

 
 
Коментарите са изключени за УЕФА отсъди служебна загуба за Албания, но без точки за Сърбия