УЕФА е отправила 41 пепоръки към Националния стадион „Васил Левски“

| от |

Цели 41 препоръки е дала Европейската футболна федерация (УЕФА) към Лудогорец за предстоящите домакинства в Шампионската лига, съобщава ТV7. Теренът на стадион „Васил Левски“ ще бъде стеснен, вратите трябва да бъдат демонтирани и преместени, а освен това трябва да бъдат изградени допълнителни женски тоалетни. Този голям брой препоръки говори само едно – че УЕФА е направила сериозен компромис, за да може Лудогорец да приеме мачовете си в България.

Какво каза шефът на Национална спортна база Марио Примджанов за това дали може да не се играе мача в София: „Всичко, което трябва, ще бъде изпълнено в срок. От тези 41 забележки има и някои смешни“. Забележките, които не са в графата „смешни“ включват допълнителни 100 места за журналисти с необходимите условия за работа, по-висока степен на осветление в центъра на терена, нови резервни скамейки, включващи кресла с подгряване, телевизори в стаята на делегата и съдиите, допълнителни камери извън стадиона, както и 200 кв. Метра изкуствена трева, която да бъде разположена около флагчето за изпълнение на ъглови удари, както и около тъчлинията, където ще загряват резервните състезатели.

Оказа се обаче, че проблеми има с дължината и широчината на игрището. „Вратите са на 40 см по-голямо разстояние, трябва да ги преместим. Но вътре имаме по-важни неща. До сега стадионът имаше 1 женска тоалетна, а в днешни дни интересът на дамите е по-голям, така че ще трябва да ги разширим“, каза още Марио Примджанов. Светлинното табло на „Васил Левски“ също ще бъде сменено с ново. Съблекалните ще бъдат обновени и оборудвани с телевизори, за да се доближим поне малко до тези на „Сантяго Бернабеу“. „Другата забележка, която е сериозна – от външната страна на стадиона има свастики. Това е нещо отвратително. Тях също трябва да ги почистим, но аз не мога да гарантирам, че няма да се появят пак. В такъв случай сигурно трябва да се наеме денонощна охрана през 10 метра. Има и технологии, които са много скъпи. Излиза 100 лв. на квадратен метър почистване и после химизиране, така че да не могат спрейовете да се захващат на стената, а да се стичат надолу“, обясни шефът на Национална спортна база.

Висока ли е цената на билетите?

Билетите на Левски в Шампионската лига преди 8 години и тези на Лудогорец днес. Съперниците на двата български участника са напълно съпоставими. Най-популярният съперник на „сините“ беше Барселона, като през 2006 г. най-скъпите редовни билети бяха 45 лв., а най-евтините 15. Сега за Реал (Мадрид) сумите са от 50 до 100 лв. За Левски – Челси пропуските бяха оценени на 10, 32 и 40 лв. Билетите за Лудогорец – Ливърпул са в диапазона от 45 до 90 лв. Най-евтини логично са пропуските за двубоите срещу Базел – от 30 до 80 лв.

За сравнение – през 2006 г. последният съперник на Левски в групата – Вердер (Бремен) можеше да бъде гледан на живо за 8 лв.

За сравнение Посещение на трите срещи на Марибор ще струват на феновете 274 лв. Добре познатият у нас тим на БАТЕ Борисов определи пакети от 64 до 256 лв. за двубоите на тима срещу Атлетико (Мадрид), Шахтьор и Порто. Домакинствата на белгийския първенец Андерлехт започват с цени от 98 лв. на мач или 207 лв. пакет за три двубоя. Разбира се, жизненият стандарт на страните също не може да бъде сравняван.

 
 
Коментарите са изключени за УЕФА е отправила 41 пепоръки към Националния стадион „Васил Левски“