Учените прогнозират нечовешки температури през 2050 г.

| от |

Видеото показва по доста убедителен начин какви ще са последствията от Глобалното затопляне, обяснява Майкъл Джерард, говорител на WMO, предава британския“Mirror“.

navodnenie

Световната метеорологична организация към ООН покани едни от най-известните телевизионни водещи на прогнозата за времето по светада направят клип на въображаема прогноза за 2050 г. Предвид глобалното затопляне от ООН смятат, че измислените сценарии може да се окажат реалистични.

Експертите представили една черна картина на света, който ни очаква в не толкова далечното бъдеще, т.е. до 2050-та година. Фиктивната прогноза за Европа, Африка и Америка, допълнили с поредица видеоклипове, които показват суша, тайфуни, наводнения и смъртоносни топлинни вълни.

Големи наводнения, бури и невиждана жега от Аризона до Замбия предричат метеоролози във въображаема прогноза за времето след 4 десетилетия, допълва и Ройтерс. Мотото на видеото е „Докато климатичните промени са глобални, последствията ще бъдат местни“, и призовава човечеството да направи обрат и да тръгне към по-добро бъдеще“.

Прогнозата за времето през 2050 г. е част от кампанията на ООН за популяризиране на срещата ѝ на върха на 23 септември, посветена на борбата с глобалното затопляне.

Във видеото е включена и българската синоптичка Деси Банова, която показва червена карта на България, на която се виждат температури от 50 градуса. Това е далеч над рекорда в България от 45,2 градуса, отчетени през 1916 г.

vreme

В метеорологичната прогноза за Замбия през 2050 г. се предсказва за голяма гореща вълна, а след това продължава да говори американският метеоролог, който заявява, че пореден човек е починал заради голяма суша, обхванала Аризона. Част от Маями пък се очаква да бъде потопена под вода.

“Промяната на климата се отразява на времето по целия свят. Същевременно това го прави по-екстремно и нарушава утвърдените модели. Това означава, че се очакват повече бедствия и голяма несигурност”, заяви генералният секретар на ООН Бан Ки Мун.

Той призова световните лидери да дадат по-смели гаранции за борбата с изменението на климата по време на срещата на върха в Ню Йорк.

Доклад на ООН от миналата година показа, че най-малко 95% е вероятността човешки дейности, а не естествени промени в климата да са основната причина за глобалното затопляне от 1950 г. насам.

 
 
Коментарите са изключени за Учените прогнозират нечовешки температури през 2050 г.