Убиха фен на“Цървена звезда“ в Истанбул

| от |

Сръбски фен е бил убит в Истанбул преди баскетболната среща от Евролигата между „Галатасарай“ и „Цървена звезда“.fen

25-годишен жител на Белград бил наръган с нож в сърцето при масово сбиване между привърженици на двата отбора. Той бил откаран в болница, но лекарите не успели да го спасят.

Около 400 фенове на сръбския столичен гранд пристигнали в Истанбул за мача, но не били допуснати в залата. След това те били нападнати от привърженици на турския отбор. Полицията използвала сълзотворен газ, за да овладее ситуацията. При оттеглянето си, сърбите потрошили няколко автомобила и витрини на магазини.

Двете страни са се замеряли с камъни и други тежки предмети, а пък турците допълнително нагнетявали обстановката със скандирания „Косово, Косово“. След мача треньорът на Галатасарай нарече сръбските привърженици терористи, докато в същото време сръбският консул обвини турската полиция, че не си е свършила добре работата, тъй като тя е била предварително предупредена, че се очаква масирано присъствие на гостуващи фенове за този двубой.

„Един млад сръбски гражданин е наръган в сърцето. За инцидента е информиран и нашият премиер. Явно турската полиция не си е свършила добре работата“, смята Зоран Маркович.

 
 
Коментарите са изключени за Убиха фен на“Цървена звезда“ в Истанбул