Убиецът от Сливен може да бъде изписан от болницата утре

| от chronicle.bg |

Мъжът, който уби ученичка в Сливен, а след това се простреля с газов пистолет, е дошъл в съзнание вчера и е възможно да бъде изписан от болницата утре. Другите двама, които пострадаха – психоложката в училището и още един млад мъж, също са в стабилно състояние. Това съобщиха от сливенската болница пред bTV.

Наблюдаващият прокурор Руси Русев обяви, че след визитацията в областната болница ще се реши кога мъжът ще бъде арестуван за 72 часа, като намерението на държавното обвинение е да поиска постоянна мярка за неотклонение. „Извършителят категорично е неосъждан, нямаме данни за противообществени прояви до момента”, заяви Русев. Пистолетът, с който е стрелял 28-годишният мъж, е регистриран в полицията. Убитата ученичка е на 15 години и е имала връзка с 28-годишния нападател.
„Извършителят на нападението от сливенското училище със сигурност ще влезе в затвора. Той ще получи по всички текстове на закона между 20 и 30 години затвор, с което ще приключи една зверска и безсмислена история“. Това коментира пред Нова телевизия адвокат Марин Марковски.

С децата, станали свидетели на трагедията, ще работят психолози, изпратени от Държавната агенция за закрила на детето.

 
 
Коментарите са изключени за Убиецът от Сливен може да бъде изписан от болницата утре