ТВ7 отвръща на удара – поиска несъстоятелност на „Ноу фрейм медия”

| от |

ТВ7 и ББТ внесоха искова молба за откриване на производство по несъстоятелност на „Ноу фрейм медия България”, съобщават от телевизията.


i341794_w648

Искането е във връзка с неизплатени задължения на фирмата към двете телевизии, уточнява се в съобщението, предаде investor.bg

Припомняме, че ТV7 и ББТ, на чиято честота се излъчва каналът News7, поискаха откриване на производство по несъстоятелност на 30 юни. Преди това „Ноу фрейм медия България” поиска несъстоятелност на телевизиите заради задължения.

През последните дни от TV7 се оплакват от натиск и възпрепятстване на работата на журналистите. Днес телевизията съобщи, че е назначен временен синдик по настояване на „Ноу фрейм медия България”, който обаче е превишил правомощията си.

„Ставаме свидетели на безпрецедентен опит да се погази правото на журналисти от една национална електронна медия да упражняват своята професия, като бъдат поставени в условия на натиск и страх“, пише в писмо на ръководството на телевизията, разпространено до медиите.

В писмото TV7 апелира и за помощ към Съвета за електронни медии (СЕМ) и Съюза на българските журналисти (СБЖ).

Междувременно от „Ноу фрейм медия България” отрекоха обвиненията, че са изпратили охранители в офисите на телевизията. Компанията посочва, че телевизията повече от два месеца не е плащала договорените средства за излъчвани предавания, заради което изпитва затруднения да изплаща заплатите на служителите си.

„Ноу фрейм медия България” допълва, че е натрупала и задължения към близо
100 фирми и към бюджета под формата на осигуровки и данъци за 4,5 млн. лева.

 
 
Коментарите са изключени за ТВ7 отвръща на удара – поиска несъстоятелност на „Ноу фрейм медия”

Повече информация Виж всички