Турските „сапунки” завладяха Латинска Америка – земята на „теленовелите”

| от |

Мъчителната любов между Шехразат и Онур, централната линия в драматичния сюжет на турския сапунен сериал „Хиляда и една нощ”, завзе мълниеносно ефира в Чили и промени из основи прайм тайма в Латинска Америка – земята на „теленовелата”.

В замяна на парите, от които отчаяно се нуждае, за да излекува левкемията на сина си, овдовялата архитектка Шехразат с неохота се съгласява да прекара нощта със своя влиятелен началник Онур, който се влюбва безнадеждно в нея, отприщвайки пламенна верижна реакция, която пленява чилийците от месеци насам.

Преведен на испански от чилийски актьори, „Хиляда и една нощ” постигна невиждан от години в южноамериканската страна аудиторен дял, обръщайки съдбата на затъващия телевизионен канал, който го излъчва. Феноменът принуди телевизиите навсякъде в Латинска Америка да започнат да внасят турски сериали в региона, свикнал да изнася своите теленовели по целия свят, коментира AFP.

Чилийският канал „Мега” имаше сериозни трудности, когато закупи „Хиляда и една нощ”. Сериалът започна да се излъчва през март и скоро след това стана най-гледаното телевизионно предаване на годината, благодарение на което останалите програми на телевизията поведоха в рейтингите. „Мега” сега има най-гледаните новини и сутрешно предаване, а също така е и единствената чилийска телевизия, която ще излезе на печалба през 2014.

Този успех накара други чилийски телевизии да побързат да закупят други турски сериали. Междувременно, „Мега” започна излъчването на още две турски ленти – „Каква е вината на Фатмагюл” и „Езел”. / Агенция Фокус

 
 
Коментарите са изключени за Турските „сапунки” завладяха Латинска Америка – земята на „теленовелите”