Туристическият бранш иска Министерство на туризма в открито писмо до Бойко Борисов

| от |

В отворено писмо сдружения от Националния съвет по туризъм се обявиха за създаване на Министерство на туризма, съобщава БНР. От сдруженията не приемат в ръководството на туристическата администрация да влизат членове на кабинета „Орешарски“ и кабинета „Близнашки“.

Представителите на туристическия бранш се обръщат в писмото до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов: Бихме искали да изразим най-искрените си надежди, че Вие ще успеете да съставите силно и отговорно правителство, което да получи подкрепата на 43-тото Народно събрание, за да заработят час по-скоро държавните институции за излизане от кризата и стабилизиране на икономиката в България.

В писмото се казва още, че браншовите организации в сектора на туризма се обединяват около искането за създаване на Министерство на туризма. Министерството да бъде от квотата на най-голямата политическа сила, ако се стигне до създаване на коалиционен кабинет – предлагат от туристическия бранш: Бихме искали то да бъде в квотата на най-голямата политическа сила, ако се стигне до създаване на коалиционен кабинет. За министър на туризма да бъде номиниран човек, необвързан с корпоративни интереси, образован и енергичен, разумен и диалогичен. Да има визия и решителност за провеждане на политика за категорично разграничаване с политиката на управление на туризма през последните 15 месеца, за налагане на България като целогодишна туристическа дестинация, работейки в тясна връзка с браншовите организации, се посочва още в писмото, изпратено до лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

 
 
Коментарите са изключени за Туристическият бранш иска Министерство на туризма в открито писмо до Бойко Борисов