Турчинов иска забрана на руските сериали в Украйна

| от |

Утре председателят на украинския парламент Александър Турчинов ще предложи на обсъждане от парламентаристите въпросът за забрана на руските тв сериали по украинските телевизионни канали, гласи съобщение на пресслужбата на Върховната рада, цитирано от Лента.Ру.

Лично Терчинов изрази подкрепата си за тази идея, доколкото според него руските сериали „героизират врага“на украинското правителство, в частност „тези, които по всякакъв начин подкрепят войната в Украйна“. Той добавил, че по тази причина иска въпросът да бъде обсъден на извънредно заседание на парламента.

Още в началото на юли фракцията на националистическата партия Свобода излезе с позиция против превода на руските сериали, в които бойците от спецчастите са изградени в героичен образ, за украински телевизионни канали. Като пример бяха споменати сериалите „Убийствена сила“, „Хроники на отдел“Убийства“ и „Прокурорска проверка“. През май от националния съвет за телевизия и радио на Украйна предложиха да бъде обсъден и приет обществен договор за „прекратяване популяризирането на руските силови структури и армия в украинския ефир“. От групата телевизионни канали от „1+1 медиа“ заявиха, че свалят от ефир 15 такива сериали. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Турчинов иска забрана на руските сериали в Украйна