ЦИК спря изборите в село Поточница

| от chronicle.bg |
Ето ги и първите сигнали за неуредици в изборния ден. Грешка в бюлетината спря изборите в с. Поточница, Крумовградско – в бюлетините за кмет на кметство не е отбелязано името на един от кандидатите. Така са били одобрени от ОИК. Това съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев. ЦИК разпореди да бъдат отпечатани бюлетини за Поточница, там ще гласуват 297 избиратели. “ Разбира се, че ще стане бързо и ще се доставят новите бюлетини“, увери Андреев пред БНР.
В Мало Бучино, Пернишко, не е имало бюлетина за кмет на кметство, но вече била доставена от ОИК.

В София в 2 секции е имало също неуредици. Става дума за две съседни секции. „Бюлетините за едната секция са били в съседната, просто са предадени, за да продължи изборният ден”, съобщи още Андреев.

Сигнали за съмнения за използване на „симпатично“ мастило и недопускане на застъпници на политическа сила са получени в ЦИК.
Гражданин в Неделино е заявил, че има съмнения за използване на химикали със „симпатично“ мастило (така е в жалбата). Общинската избирателна комисия, в чиито компетенции е сигналът, е предприела проверка, съобщи Александър Андреев.

Другият сигнал, получен и в ЦИК, е за недопуснати застъпници на политическа сила в Горна Малина. Решаването на проблема е също в компетенциите на Общинската избирателна комисия.
 
 
Коментарите са изключени за ЦИК спря изборите в село Поточница