Целта на Нишикори е финалният „Мастърс“

| от |

Финалистът от US Open Kеи Нишикори проведе урок на малките деца в Хон Конг, където говори и пред местните журналисти. Азиатецът призна, че се надява и да запълни празнината след отказването на На Ли от професионалната тенис сцена.

„Този тур и резултатите, които давам напоследък ми дават увереност, че младите азиатски тенисисти ще се вдъхновят и ще последват примера ми – усилена работа и дисциплина“, заяви Нишикори. Той стана първия азиатец, класирал се на финал в серията „Мастърс“, след като стигна до битка за титлата на US Open с хърватина Марин Чилич. „Този финал беше голяма крачка в кариерата ми. Надявам се да е само първата такава“, добави Нишикори.

Японецът коментира и оттеглянето на колежката си На Ли. „Това, което постигна тя е невероятно. Много хора започнаха да играят заради нея. На Ли направи много за азиатския тенис“, каза още той.

Следващата цел пред Нишикори е да постигне добри резултати в оставащите до края на сезона турнири, които да му осигурят точки, за да се класира сред 8-те най-добри и да играе на финалния „Мастърс“. / News7

 
 
Коментарите са изключени за Целта на Нишикори е финалният „Мастърс“