Цачева: В петък гласуваме в зала новото правителство

| от |

Новото правителство на България по всяка вероятност ще бъде гласувано в пленарна зала на Народното събрание в петък. Това каза председателят на парламента Цецка Цачева в началото на днешното заседание, предаде репортер на БГНЕС.

По време на обсъждането на програмата за работа на парламента през настоящата седмица Цачева обяви, че утре (четвъртък) се очаква указ на президента за състав на Министерски съвет и депутатите трябва да имат готовност да гласуват кабинета като първа точка в петък.

Служебният министър на околната среда и водите Светлана Жекова ще бъде изслушана от народните представители относно решение на Министерски съвет за търсене и проучване на газ и нефт във „Вранино“ в началото на днешното пленарно заседание на 43-ото Народно събрание. Това решиха депутатите с гласуването на предложената от ръководството на парламента програма за работа. След Жекова от депутатите ще бъде изслушан и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Васил Щонов. Той ще трябва да даде повече подробности за сделката с германската частна компания „Кльостерс“ („Кльостерс Бетайлигунгсгезелшафт МБХ“), представлявана у нас чрез дружеството с ограничена отговорност „Цемеко“. Изслушването е във връзка с Решение на Министерски съвет от 2.10.2014 г. да компенсира щета за над 4 млн. евро по нереализиран проект.

Отхвърлени за включване в дневния ред бяха предложения на групите на „Атака“ и БСП за влизане в дневния ред съответно на решение за регулация на цените на електроенергията и топлоенергията и за разглеждане на отчетите за изпълнението на бюджетите на последните правителства. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Цачева: В петък гласуваме в зала новото правителство