Тръмп влиза в Белия дом с много по-нисък рейтинг от Обама

| от chronicle.bg |

Доналд Тръмп ще встъпи в длъжност като президент на САЩ със значително по-ниска популярност от Барак Обама в началото на първия му мандат, съобщава БНР.

Това показвало проучване, проведено от института „Галъп“. 55 на сто от анкетираните оценяват отрицателно дейността на Тръмп. Рейтингът е около два пъти по-нисък в сравнение с този на предшественика му в аналогичната ситуация. За сравнение, сегашният държавен глава Барак Обама ще напусне Белия дом с рейтинг от 58 на сто одобрение.

Междувременно източници от кабинета в Берлин съобщиха, че канцлерът Ангела Меркел работи за организиране на среща с Тръмп през пролетта. Тя, както и външният Франк-Валтер Щайнмайер, бяха обезпокоени от интервю на Тръмп за вестник „Билд“. В него той критикува германската политика на отворени врати към бежанците и намеква, че може да се сближи с Русия.

А по повод твърденията му, че още страни, след Великобритания, ще напуснат Европейския съюз, френският президент Франсоа Оланд заяви, че Европа няма нужда от съвети отвън и ще търси трансатлантическото сътрудничество и занапред, но на основата на собствените си интереси и ценности, добавя БНР.

 
 
Коментарите са изключени за Тръмп влиза в Белия дом с много по-нисък рейтинг от Обама