Трагедия разтърси националите преди победата над Германия

| от chronicle.bg |

Трагедия разтърси лагера на волейболните ни национали непосредствено преди великата победа над Германия. Николай Пенчев научи шокиращата вест, че баща му е починал. Въпреки това посрещачът превъзмогна болката и излезе като титуляр.

„Играхме още веднъж като отбор. Най-вече заради големия мъж на игрището. Той се казва Ники Пенчев – заяви селекционерът Пламен Константинов. – Намери сили да е с нас и да изнесе тежестта на мача. Тази победа е основно за него“.

Треньорът подчерта, че успехът над немците очевидно е закономерен. „Справихме се с основните им ударни единици и това предреши двубоя. Няма значение колко нерви ми струва победата. Провокациите не ми повлияха.

Предстоят различни мачове, там трябва да играем с удоволствие. Изпълнихме програмата минимум като домакини, но това в никакъв случай не означава, че сме се задоволили с постигнатото. Ако задържим това настроение, всичко е възможно. Без да се изхвърляме, разбира се. Видяхте как Полша отпадна. Можем да победим всеки. Момчетата си оставят сърцата на игрището, показаха невероятен дух. Гордея се с тях!“

 
 
Коментарите са изключени за Трагедия разтърси националите преди победата над Германия