Този успех не е плод на „машини“, а на мислещи и работещи хора

| от |

Капка Тодорова*

*Коментарът е от Facebook, заглавието е на редакцията

brager2

Дано безредиците в Бразилия утихнат, германците нямат вина за това, което стана в Бразилия. Те показаха само, че демокрацията на Западна Европа е по-добра от демокрацията им/ни. Гледай футбола на една държава, за да знаеш добре ли се управлява.

Имаше кадри от пристигането на бразилския отбор за мача снощи – автобусът им бе буквално блокиран от хиляди и хиляди фенове и се придвижваше сантиметър по сантиметър. Явно не са издържали на тези очаквания, защото наистина не играха. И мога да ви кажа, че всички германски футболисти коментираха предимно шока на бразилските си колеги, никой не изпадна в излишна еуфория – казаха: Ние играхме много добре, но бразилците изгубиха тотално нишката. Както винаги са реалисти, дори и в успехите си.

А всички, които споделят картинки на Хитлер, вдигнати като хитлеристки поздрав лайкове и повтарят „германската машина“ и „германския ботуш“ ще ги посъветвам да спрат да гледат съветско кино и да прочетат нещо съвременно. Не може в познанията си да сте още някъде във Втората световна война, светът е мръднал доста напред от тогава. Този успех не е плод на „машини“, а на мислещи и работещи хора.

 
 
Коментарите са изключени за Този успех не е плод на „машини“, а на мислещи и работещи хора