Тотнъм пред Реал, Барса и Манчестър Юнайтед

| от |

И Тотнъм се намират на върха на класация в Европа. „Евреите“ търгуват най-добре своите играчи в Европа през последните години и реализират най-голяма печалба от продажбата на играчи.

142

Според проучване на футболната обсерватория на ФИФА и Международния център за спортни проучвания (CIES) в Швейцария, отборът на Тотнъм е най-добрият продавач в Европа.

От сезон 2008/09 до днес, те са спечелили 322,1 млн. евро от продажбата на футболисти. Зад гърба си са оствавили отбори, като Реал Мадрид, които са продали играчи на стойност 303,7 милиона.

143

Най-голямата заслуга има трансфера на Гарет Бейл, който миналото лято се премести в Реал Мадрид за около 100 млн. евро, а в същата посока замина и Лука Модрич за 30 милиона .

Клубовете от петте най-силни първенства в Европа за пет години са похарчили 12,5 милиарда евро, а в списъка на най-добрите 30 продавачи има само пет клуба, които не са от най-силните 5 първенства на Европа. И това само защото Палермо и Портсмут вече не са в най-престижните ешалони на страните си. От останалите първенства добри търговци са Порто, Бенфика и Аякс.

Порто се намират на трета позиция в тази класация, зад Тотнъм и Реал Мадрид с приходи от 282,7 милиона евро. Зад Порто са Ливърпул ( 239,8 ) и Милан ( 229,5 ).

144

 
 
Коментарите са изключени за Тотнъм пред Реал, Барса и Манчестър Юнайтед