Торта „Наполеон“

| от |

Както вече стана ясно, обичаме да хапваме вкусно. И да правим експерименти в кухнята.

Една рецепта на Костадинка Иванова.

10306770_717015985017499_8509132132363913879_n

800 гр.бутер тесто
За крема:
1 л. прясно мляко
4 яйца
около 1 ч.ч. брашно
1 ампулка ванилия
няколко капки ром
захар на вкус
50 гр. масло
Изрязват се 2 кръга с долната част на тортена форма, пекат се един по един в загрята фурна на 200 градуса, не се дупчат.След като се изпекат се оставят да изстинат, те са увеличили формата си при печенето и се разделят всеки блат на 2. Изпичат се и изрезките. Приготвя се крема и в тортената форма се редуват блат, крем. Най отгоре завършваме с крем, махат се стените на формата и се измазва и отстрани. Изпечените изрезки се стриват и се облепя сладкиша отвсякъде. Декорацията е карамел.
 
 
Коментарите са изключени за Торта „Наполеон“