„Tоплес турне“ вдъхновява туристи да се събличат и позират по света

| от |

Подобно на много посетители възхитени от красотата на национален парк Arches в Юта, Меган Харод не устоя да позира за снимка с известния пейзаж на пясъчниците за фон. Но едва ли моментът, уловен от нея, може да се нарече стандартна туристическа снимка.

Харод е търсела това, което е тренд най-вече сред жените пътешественички: топлес снимка на живописно място, в гръб и ексклузивно споделяна в социалните медии.

„Освободителна. За това е всичко!“ казва Харод, живееща в предградията на Солт Лейк Сити, пред Today.com, като споделя, че е направила подобни и снимки и на почивките си в Мауи и Чехия.

Снимките са били вдъхновени от Topless Tour, популярна Instagram страница, която предлага снимки на туристи съблечени от кръста нагоре на красиви места. Мотото на страницата е: „Почувствайте свободата, споделете красотата си със света.“

След Харод, 31, която се натъкнала на страницата случайно, тя се впечатлила от от бума на хора „с всички форми, размери и поколения оголени пред камерата в изискан и напълно несексуален начин“, казва тя.

Страницата Topless Tour Instagram е създадена от две британки – Лидия Бъклър, 21, и Оливия Единтън, 20, и тяхната норвежка приятелка Ингвилд Олсен, 20.

Трите се срещнали през 2012 г., когато Единтън се премества в Лондон, за да учи в Trinity Laban консерватория за музика и танци. След импровизиран заснет момент – да са топлес на екскурзия, те решават „да продължим да улавяме моментите на свободата“ и да насърчават другите да направят същото.

„Най-прекрасното е, че всичко е под мощното послание да се гордеем с нашите различия и да изразим любовта към телата си“, каза Eдинтън.

„Чувстваш се толкова свободен, неограничен и това дава възможност на всеки човек да открие най-искрената връзка със света, в който живеем и хората, с които го споделяш.“

Триото се надява да събере снимки от всички краища на света на тяхната Instagram страница, която има повече от 260 публикувани снимки, както и над 36 000 последователи. Единственото изискване е, че снимките трябва да бъдат заснети в гръб, така че да останат достъпни за всички възрасти и потребителите да включват # TheToplessTour хаштаг, когато споделят тези снимки в социалните мрежи. Мъжете са насърчавани да създават и споделят своите снимки също.

Единтън каза, че досега не е запозната някой от участниците да е имал допълнителни проблеми, то пътуващите трябва да знаят, че ако ги хванат голи на обществени места, особено в страните със строги кодекси на поведение и облекло,това може да доведе до глоби или затвор.

Някои известни дестинации наложиха лимити над посетителите, които искат да преродят душите си по пътя на пътешествието. През март, Министерство на културата на Перу осъди „всяка проява на неуважително деяние, извършено от посетителите“ в Мачу Пикчу и обеща да засили мониторинга пред ЮНЕСКО за запазване на световно културно наследство след като снимки на голи туристи започнаха да се появяват онлайн.

Същия месец полицията задържа няколко туристи – включително американци, канадци и австралийци, които според слуховете са заснемали топлес кадри на Мачу Пикчу, според The Andean Air Mail и перуанския Times.

Харод казва, че лично тя избира така мястото, че да е далеч от тълпите туристи, а нейни приятели следят дали наоколо няма потенциални зрители. Тя е публикувала снимката си в личната си Instagram страница и написа на нейните последователи:

„Ако си мислите, че най-важното е, че е гол гръб, то това не е кой знае какво, наистина. „

 
 
Коментарите са изключени за „Tоплес турне“ вдъхновява туристи да се събличат и позират по света