Томислав Дончев: Настояваме представител на МВР да дойде в парламента и да обясни за битите студенти

| от |

Докато днес тук относително вяло, на топло, на сухо, текат дебатите за бюджета, бях информиран, че навън има бой и са бити български студенти. Настояваме максимално бързо представител на МВР да дойде и да обясни за какво става дума. Това заяви на брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев.

1235010_10151743168894109_1409852989_n

Опитът на протестиращите студенти да направят жива верига около сградата на Народното събрание по време на днешното извънредно заседание на депутатите срещна решителния отпор на органите на реда, предаде bTV.

По информация на Дарик радио протестиращите са направили жива верига, за да препречат пътя на депутатските автомобили.

За минути е дошло голямо количество жандармеристи, които са избутали протестиращите след кратък сблъсък между тях.

Според управляващите обаче нещата не стоят така, а отказът им да извикат министър Йовчев накара депутатите от ГЕРБ да напуснат пленарна зала.

Депутатката от ГЕРБ Ирена Соколова написа в профила си във Фейсбук:

Наглостта на председателството на Народно събрание минава всички граници! Крият министъра ня вътрешните работи, докато навън мачкат и бият децата ни. Мая Манолова каза, че МВР просто са задържали няколко човека, но няма бити и няма насилие!
Снимки Васил Гарнизов :
 
 
Коментарите са изключени за Томислав Дончев: Настояваме представител на МВР да дойде в парламента и да обясни за битите студенти