Ти на дивана спиииш… и паднах от смях

| от |

Някой каза през седмицата, че имало два вида хора : такива, които слушат чалга и такива, които не. Това се случва в голяма компания в голям френски град. И се започва един спор – кой е културен, какво било чалга, ами вижте Мадона, стига с тези ориенталски мотиви, и Шакира има такива, крадено е от сръбско, погледнете рапа. Всеки от вас е попадал поне веднъж в такава ситуация.

Аз съм с малко по-особено мнение по темата. Ще си го кажа в отделен по-сериозен пост. Но си признавам слушам чалга, защото слушам всякакъв стил музика. По различно време, в различно настроение и най-вече по различен начин. Няма да ме видите на масата да треса кючек на 6 без 10. Но пък си намирам друго забавление в чалгата. Да, забавление е думата. Да си пусна невероятните фолкбалади ми е далеч по-смешно от Комиците и всички подобни предавания.

Понеже е петък вечер ви предлагам моят ТОП 5 на най-смешните сърцераздирателни текстове, клипове и въобще фолкпродукции. Смехът е гарантиран, ако пренебрегнете всички стереотипи и табута и погледнете на тези песни като на скечове…

А снимката по-горе е на Саманта, която и да е тя, добре се вписа 🙂

Моят фаворит е :

Седем гарвана във черно седемте лета

мъката по теб ми бяха в моята душа.

Седем бели дълги зими побелях по теб!

Тази песен си има всичко : разтърсващ (от смях) текст, уникален холивудски клип и невероятна хореография. И Нелина, за Нелина мога да напиша цял научен труд. Само като я видя и се търкалям от смях. А когато каже „Ние с Криско…“ (синът ѝ, не рапърът) не мога да се спра.

Следващото предложение идва от Мария, която с една реклама си спечели прякор за цял живот – Отварачката. Освен задължително присъстващото съобщение от мобилен оператор „Няма връзка с този номер“ и характерния за ранния фолк клип, текста е покъртителен. Няма начин да не ви трогне… Освен ако не сте ей такива гадове като мен дето се забавляват на чуждото нещастие, докато лирическата героиня е в следната ситуация :

Град на сенки и лъжи,
душата ми заключи ти.
По улиците скитам аз,
но къде си ти?

Следващата песен ми я пратиха, докато си дремех на дивана пред телевизора (любимо занимание)… Щях да падна от дивана от смях. Само си представете, лежиш си на дивана, гледаш филм, получаваш на скайп линк „Чуй тая песен :D“ и пускаш :

Ти на дивана спиииииш, а аз лежа сама!
Там ти е мястото крещях до ей сега!
Думите не взимам назад от един инат….

Следващата песен е с невероятен клип – истински стил траш-фолк… Вероника е най-характерният представител на това подразделение… Но да те предаде най-добрата ти приятелка си е повод за траур, погребални мотиви и всичко както си трябва… Всичко това примесено с женска злоба, прикрита под добри пожелания…

На добър час, бъди щастлив и ти,
не я лъжи, така както лъга мен
и всеки час моли се да не би
тя друг да пожелае някой ден.

И за завършек няма как да не оставим Малина и невероятната „Тръгвам си, за да остана“… Тук от смях даже не мога да коментирам… „Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая… Скитат в самота…“ Самота ли бе да я опишеш…

 
 
Коментарите са изключени за Ти на дивана спиииш… и паднах от смях