Тероризмът и топлото време са най-големи врагове на Сочи

| от |

17 дни остават до откриването на XXII -те Зимни олимпийски игри.

1

Домакините от руския град Сочи продължават с последните приготовления, за да могат да посрещнат първите гости, а по всичко изглежда тяхната основна грижа ще бъде свързана с безопасността на състезателите и … топлото време.

Според прогнозите на метеоролозите, в първите няколко дни на Зимните олимпийски игри се очакват температури от над 10 градуса по Целзий, както и голяма вероятност за валежи от дъжд.

2

Организатор обаче успокоява, че въпреки топлото време изобщо няма да има пречки за провеждане на състезанията, защото има достатъчно сняг на ски пистите. Последната информация съобщава, че снежната покривка на ски пистите е около 60 сантиметра, а оръдията за изкуствен сняг работят непрекъснато, а най-лесно е през нощта, защото само тогава температурите падат под нулата.

Преди няколко дни руският президент Владимир Путин увери, че се прави всичко, което е възможно за максимална сигурност на игрите.

3

Според него, за сигурността на Олимпийските игри, са ангажирани 40 000 полицаи, антитерористчни и други видове сътрудници на органите на реда.

И докато полицията и специалните части са обкръжили града в опит да осигурят мир за делегациите и за посетителите, високите температури създават истински препятствия и предизвикателства за организатора.

 
 
Коментарите са изключени за Тероризмът и топлото време са най-големи врагове на Сочи