Теории на конспирацията за изчезването на полет 370

| от |

Когато цяла седмица не можеш да откриеш Боинг 777 с ​​227 пътници на борда, нормално е хората да започнат да се отклоняват от общите твърдения и започват да допълват теориите си с: извънземни, Северна Корея или терористи.

777

Малайзииските власти от отчаяние включиха в търсенето и шаман, който бил казал, че самолетът е отвлечен от елфи и че той виси във въздуха. Това са някои от другите теории.

Самолетът е отвлечен от терористи

Тази теория, от своя страна, е разделена на две: че пилотът не е изпратил никакъв сигнал за опасност преди самолетът да изчезне. Второ: откритието, че двама пътници, иранци, които в същия ден са пристигнали в Малайзия са били на този полет с откраднати паспорти.

И местните и международните власти отричат ​​връзката на иранците с тероризъм, обяснявайки, че единият от пътниците имал фалшив паспорт, защото е пътувал при майка си в Германия, където възнамерявал да търси убежище. Освен това, терористите винаги държат да се знае, че те са извършили някаква атака.

12

За тези, които не вярват в оправданията на властите, тази теория е разделена на две хипотези. Първата е, че терористите, които са отвлекли самолета някак са успели да потънат в океана, без да бъдат забелязани. Втората е, че самолетът е кацнал безопасно и е скрит на тайно място (което е едно от обясненията за това, че телефоните все още звънят).

Самолетът е скрит под наметало за невидимост

Част от предположенията, които включват терористи, обясняват, че огромния самолет е скрит под специално електронно оръжие, което може да направи самолетите невидими за човешкото око и за радарите.

Застрахователна измама

Малайзийски полицейски началник каза на пресконференция заяви, че може да става дума за сложна застрахователна измама. Според Халид Абу Бакер “ Може би някой на борда е купил застраховка за голямо обезщетение и иска семейството му да получи парите или някой дължи много пари на някого … знаете разглеждаме всички възможности. „

Уйгури са извършили нападение над самолета

Уйгурите са мюсюлманско малцинство в Западен Китай, а те са против властите в Пекин. Същите уйгури при груповото нападение с ножове на железопътната гара в китайския град Кунмин в началото на месеца, убиха общо 33 души, 29 цивилни и четирима нападатели. Ранените бяха 143-ма.

До сега само един от пътниците на самолета, 34-годишен художник, който е бил на изложба в Малайзия, е идентифициран като етнически уйгури. Въпреки това Малайзийските власти не изключват възможността тези бойци да бъдат замесени в изчезването на самолета.

Северна Корея

Ако приемем, че самолетът не е на парчета и е кацнал някъде, ама няма наметало за невидимост, тогава единствената възможна дестинация е Северна Корея. Самолетът е имал достатъчно гориво, за да достигне до Северна Корея, като същевременно ще остане в обсега на мобилните мрежи, което обяснява звъненето на телефоните. Плюс това, корейците имат и история в отвличането самолети.

Самолетът се е взривил във въздуха и се е разпаднал

Това е една от вероятностите, за които инспекторите смятат, че са възможни. Въпреки че се предполага, че нещо се е случило на много голяма височина, след което самолетът се е разпаднал, експертите не са сигурни, че става дума за бомба, защото подобни щети може да причини и механичен проблем.

Изчезнал е в нов Бермудски триъгълник

Идеята е на Малайзия политик Мохамед Низар Чамалудин, който написа тази теория в Twitter. След това, той изтри туита и се се извини за това, което е казал.

 
 
Коментарите са изключени за Теории на конспирацията за изчезването на полет 370