„Telegraph“: На ски в България ще спестите 3000 паунда

| от |

Четиричленно семейство може да спести повече от 3000 паунда на ски почивката си този февруари, като избере България пред Швейцария, показва изследване на M&S Bank, цитирано от британския „Telegraph“

1

Учебната ваканция е една от най-натоварените седмици от сезона и родителите гледат да я използват, за да посетят пистите. Цената за тяхната почивка обаче може да се окаже солена. Оказва се, че дестинацията, която изберете, е ключов фактор за това колко голяма ще е сметката, коментира изданието.

Изследване, проведено от M&S Bank, показва, че семейна почивка за родителите и две деца в швейцарския курорт Гринделвалт ще струва средно 9 500 паунда, което е с 0,12% повече от миналата година. Почивка в българския курорт Банско пък ще струва най-много около 6 000 паунда, с 0,64% повече от миналата година.

2

Сумата е изчислена на базата на цените за седем нощувки плюс закуска, полети, път, седем обяда и седем вечери, пропуски за лифт, наем на оборудване и 140 паунда джобни пари.

Вестникът посочва, че изследването не взема под внимание факта, че една бира в Банско струва значително по-евтино, отколкото в Гринделвалт.

България традиционно предлага евтина и приятна почивка, посочва „Телеграф“.

„Струва си да се обмисли като възможна дестинация, ако сте начинаещ или средно напреднал скиор, който иска да спести средства и в същото време да си прекара чудесно, наслаждавайки се освен на всичко друго, и на евтиния алкохол. Не очаквайте изтънченост или големи писти. Но ски училищата имат отлична репутация, а пейзажът и културата допринасят за съвсем различно изживяване от почивката в Алпите„, коментира още британското издание, цитирано от „24 часа“.

 
 
Коментарите са изключени за „Telegraph“: На ски в България ще спестите 3000 паунда