Телефонът повече от 4 часа дневно води до импотентност

| от |

Screenshot_3

Добре известно е, че мобилните телефони могат да убият момента. Тъкмо когато двама души водят задълбочен разговор например, телефонът звъни или се появява известие за имейл от работата. Мобилните телефони обаче може би нанасят по-голяма вреда, отколкото предполагаме, показва ново изследване.

Учените са открили, че мъжете, които държат мобилните телефони повече от 4 часа дневно, са по-застрашени от импотентност в сравнение с употребата в продължение на два часа. Предстои провеждането на още изследвания, за да установи какво причинява проблема.

В изследването са участвали 20 мъже, които са имали проблеми с еректилната функция в продължение на шест месеца преди изследването. Те били включени в група А. В Група Б имало 10 мъже без подобни проблеми. Между двете групи не е имало значителни разлики във възрастта, теглото, височината и вредните навици. И двете групи имали подобни нива на тестостерон. Най-голямата разлика между тях е времето, през което са носили телефоните си в ръка или в джоба.

Мъжете с проблеми с еректилната функция носели телефоните си значително по-дълго време в сравнение със здравите мъже в Група Б- 4,4 часа в сравнение с 1,8 часа при здравите.

„Резултатите от това пилотно изследване показват, че може би има връзка между употребата на мобилни телефони и еректилната дисфункция. Изследването установи, че общото време на употреба на телефоните е много по-важно, отколкото относително кратката продължителност на интензивно излагане по време на телефонни разговори“, казва Бадередин Мохамад Ал-Али, ръководител на изследването.

 
 
Коментарите са изключени за Телефонът повече от 4 часа дневно води до импотентност