Търсят останки от МН370 на Малдивите

| от CHR Aero с БТА |

Малдивите също се включиха в издирването на останки от изчезналия малайзийски самолет Boeing 777, след като жители на островната държава в Индийския океан съобщиха, че са забелязали елементи, които могат да се окажат полезни за издирването, предаде АФП, цитирана от БТА.

Полицейски говорител изтъкна, че сега на нещата се гледа по друг начин след откритите останки на остров Реюнион.

Освен това Малдивите предоставиха на Малайзия данни от радар, които според някои слухове са от ниско прелитащ самолет, видян да лети много ниско над някои от околните атоли в деня на изчезването. По график обаче в района не е трябвало да прелита пътнически самолет.

Франция обяви, че ще разгъне нови сили за издирване на останки от изчезналия миналата година Boeing на малайзийска авиокомпания край остров Реюнион, допълва АФП.

След като бе доказано, че намерената миналата седмица в Индийския океан част от самолет, е от Boeing-а от полет MH370 на малайзийската авиокомпания Malaysia airlines, който изчезна на 8 март 2014 г., Франция, която администрира територията, съобщи, че разгъва нови сили в издирване на още останки.

По-рано екип от международни експерти окончателно потвърди, че частта от самолет, която бе намерена на брега на отвъдморската територия на Франция – остров Реюнион – е от Boeing-а от полет MH370.

 
 
Коментарите са изключени за Търсят останки от МН370 на Малдивите