Търсят кръводарители за Клиниката по изгаряния в Университетската болница в Пловдив

| от |

Kампания за кръводаряване в полза на петима свои пациенти започна Клиниката по изгаряния на Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив. Това съобщи началникът на клиничното звено д-р Господин Желев.

Петима от пациентите – четирима мъже и една жена, са с тежки изгаряния и различни съпътстващи травми и се нуждаят от преливане на кръв и кръвни продукти няколко пъти в денонощието. Сериозността на нараняванията им варира от 25 до 82%. Доброволците могат да дарят кръв в Районния център по трансфузионна хематология на бул. „България“ номер 234 Б, който работи от 8 до 18.30 ч. Другото място е на ет. 1 в Хирургичния блок на УМБАЛ „Свети Георги“ на бул. „Пещерско шосе“ номер 66 в Пловдив в часовете от 8 до 14.30 ч. Дарителите трябва да съобщят, че кръвта е в полза на пациенти от Клиниката по изгаряния.

За пациентите може да се дарява кръв и в Отделенията по трансфузионна хематология на многопрофилните болници в Смолян, Хасково, Кърджали и Пазарджик. Семействата на пострадалите и екипът на клиниката изказват предварително благодарност и признателност на всички хора, които ще дарят кръв.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Търсят кръводарители за Клиниката по изгаряния в Университетската болница в Пловдив