Светлосинята риза и тъмносинята вратовръзка помагат за повишението

| от |

x1361782320.1970472592.additional.01.original.jpg.pagespeed.ic.XHbjfhOFh7Мъжете, които искат да бъдат повишени, е добре да се снабдят със светлосиня риза и тъмносиня вратовръзка, пише в. „Дейли мейл“, позовавайки се на британско изследване.

Този елегантен комплект в два тона създава най-добро впечатление в службата, установи проучване на магазините за мъжко облекло „Джакамо“. След него се нареждат червената и лилавата вратовръзка.

Едва 18 процента от мъжете ходят на работа с костюм и вратовръзка. Една четвърт избират риза и сако, но без вратовръзка. Младите по-често обличат костюм за работа – 25 процента, при 17 процента над 55 години. Всеки седми запитан (14%) обаче признава, че е пропускал възможност за повишение заради небрежно облекло. Затова една трета винаги се стараят да са подходящо облечени за важна среща. Други пет процента обаче разчитат на щастливи чорапи или аксесоари.

Повече от половината от анкетираните (58%) признават, че облеклото им в службата е такова, че да изглеждат умни и да правят впечатление на началника. Желаещите да впечатлят клиентите са 13 процента. Само пет процента се обличат, за да се харесат на колежките.
Изследването установи и какво най-много мразят началниците да видят сред подчинените си – сандали с чорапи (64%), тениска с надпис (58%) и бермуди (49%).

 
 
Коментарите са изключени за Светлосинята риза и тъмносинята вратовръзка помагат за повишението