Стрелба избухна на метри от парламента на Канада

| от |

Стрелба избухна днес в канадската столица Отава на най-малко на три места едновременно. От полицията уточниха, че е било стреляно в района на парламента, край национален военен мемориал недалеч от правителствената сграда, както и в търговския комплекс Rideau Centre.

По-рано стрелец с маска на лицето е нападнал почетния караул пред Мемориала на героите от Първата световна война. При атаката е бил убит войник.
Вече е потвърдена информацията, че нападателите, които са открили стрелба в центъра на Отава, са били няколко. Двама от тях са били убити от полицията. Още един е бил задържан. Издирват се техни възможни съучастници, предаде Фокус

Веднага след инцидента полицията е засилила охраната на намиращата се в близост сграда на парламента, където се е втурнал един от заподозрените, откривайки безразборна стрелба. Били са евакуирани също така посетителите и служителите търговски център в района. Блокирани са били всички прилежащи пътища. Занятията в университета на Отава са били преустановени.

Инцидентът се случва два дни, след като канадската полиция застреля млад мъж, изповядващ радикален ислям, е ранил двама военнослужещи в Сен Жан сюр Ришельо, провинция Квебек.

Продължава операцията по издирване на стрелеца, който откри огън по мемориала в чест на загиналите военни по време на Първата световна война. Един войник е бил ранен в гърдите. Той е отведен в болница за получаване на медицинска помощ.

Според очевидци стрелецът е бил мъж, носел е пушка и след нападението се е затичал към парламента. Телевизионният канал Си Ти Ви съобщи, че извършителят е стрелял три-четири пъти. /ТАСС

 
 
Коментарите са изключени за Стрелба избухна на метри от парламента на Канада