Страхотно начало за Вавринка в Лондон

| от |

Стан Вавринка започна с категорична победа тазгодишното си участие на заключителния Мастърс в Лондон, след като в първия си двубой от груповата успя не даде абсолютно никакви шансове на Томаш Бердих, надигравайки го с 6-1 6-1.

Швейцарецът определено не можеше да се похвали с добри резултати в последните си четири турнира, след като отпадна още на старта в Токио, Шанхай и Базел, а на Мастърса в Париж загуби на осминафиналите. Днес обаче Стан показа много стабилна игра, докато грешките от ракетата на Бердих просто летяха една след друга и за само час игра швейцарецът записа своята пета поредна победа срещу чеха и общо десета в 15 изиграни мача помежду им до този момент.

Срещата започна вихрено за световния №4, който спечели безпроблемно първото си подаване и моментално притисна съперника си от ретур, реализирайки ранен пробив. След нов бърз сервис гейм Вавринка вече водеше с 3-0, но нямаше никакво намерение да спира дотук, а с помощта на няколко грешки от ракетата на чеха Вавринка отново проби, този път на нула. Стан дори бе само на точка от „геврека“, достигайки до сетбол при 5-0 и сервис за Бердих, който все пак успя да спечели „гейма на честта“ преди противникът му окончателно да сложи край на спора в първия сет.

waw
Ситуацията на корта не се промени особено във втората част, която стартира с два бързи сервис гейма, но проблемите за Бердих тепърва започваха. При 1-1 последва маратонски гейм, в който чехът съумя да отрази две възможности за пробив, но при третата просто капитулира. До края на двубоя Бердих не само не оказваше никаква съпротива при ретур, но дори загуби следващите си две подавания.

Тази вечер от 22:00 ч. българско време ще започне вторият двубой от Група „В“, който ще противопостави световния №1 Новак Джокович и шампиона от US Open Марин Чилич./Tenniskafe.com

 
 
Коментарите са изключени за Страхотно начало за Вавринка в Лондон