Стойчо Стоев: Валенсия е фаворит

| от |

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев обяви Валенсия за фаворит преди първия осминафинален мач от турнира Лига Европа в четвъртък на стадион „Васил Левски“. Той обаче беше категоричен, че разградчани няма да изневерят на стила си и ще представят офанзивен футбол.

Стоев

„Срещаме сериозен тим, поредния силен противник от Лига Европа. С всяка изминала среща, след всяка победа, съперниците стават все по-сериозни и по-класни. Нашият отборът е готов да изиграе добри мачове, защото с Валенсия ни предстоят два. Надявам се да зарадваме хората на стадиона и пред телевизорите“, коментира Стоев, цитиран от „Фокус“

Той каза, че е гледал четири двубоя на Валенсия, включително и мача срещу Барселона на „Камп Ноу“, тогава прилепите победиха с 3:2. Стоев не пропусна да каже, че това е един сработен отбор, с качествени играчи, практикуващи добър футбол.
„Нормално да очакваме трудна среща. Неминуемо те влизат като фаворит, както беше и Лацио в предишния кръг. Ние имаме една добра инерция, имаме нужната увереност, така че се надяваме да направим пореден добър мач“, допълни той пред бТВ

„Стремим се навсякъде да играем офанзивно с максимален контрол на топката. Никога не сме мислили да се защитаваме и да разчитаме на контри. В четвъртък няма да бъде нищо по-различно, независимо от противника. Няма да изневерим на стила си, ще се опитаме да задържаме топката и да атакуваме при всяка възможност“, каза още Стоев.

„Ние сме такъв отбор, че водещото при нас е офанзивният футбол. Стремим се, ако можем да контролираме топката, да пресираме съперника – няма да изневерим на нашия футбол, като ще бъдем изключително внимателни в защита“, добави Стойчо Стоев.

„Очакванията с Лацио бяха огромни, но пред толкова публика ние не бяхме играли, а ни подкрепяха толкова много хора, от които 1/10 да са от Лудогорец, но и останалите ни подкрепяха и това натежа върху психиката. Надявам се, че в мача срещу Валенсия играчите ще бъдат малко по-спокойни и да покажат в пълна степен това, което могат. Момчетата трябва да бъдат това, което бяха досега, да бъдат отговорни и да бъдат отбора, който са. Надявам се утре да покажем добра игра. Може след двата мача да сме отпаднали, но да сме доволни от показаното“, сподели наставникът на Лудогорец, цитиран от Гонг.

Двата тима се изправят един срещу друг в четвъртък в мач от 1/8-финалите на Лига Европа. Двубоят е на Националния стадион „Васил Левски“ от 20.00 часа.

 
 
Коментарите са изключени за Стойчо Стоев: Валенсия е фаворит