Стартира кампанията „16 дни срещу насилието“

| от |

За трета поредна година Фондация „Джендър алтернативи“ и Зонта – клуб Пловдив обединяват усилията си, за да кажат „Не на насилието срещу жени и момичета“. предаде БНР. Традиционната вече кампания „16 дни срещу насилието“ започва днес в Международния ден за премахване на насилието, основано на пола.

Адвокат Милена Кадиева – изпълнителен директор на Фондация „Джендър Алтернативи“, посочи в предаването „Преди всички“, че има голяма положителна промяната за последните 9 години в тази посока. По думите й сред младите хора се наблюдава голяма свобода в говоренето.

„Това, което тази година опитваме да направим, както правим и през последните 3 години, е не само да говорим открито срещу насилието по отношение на жените и момичетата, но и да поработим превантивно с младите хора, с подрастващите, а именно студенти и ученици – тези, които всъщност са бъдещето на всички нас и се надяваме да не живеят в общество, в което агресията и насилието се смятат за нещо нормално и поведение, което се толерира. По този повод отново правим една отворена дискусия срещу насилие с фокус жени и момичета, в която наши основни участници ще бъдат студенти от Пловдивския университет. Заедно с тях ще работим отново цял екип специалисти, които се занимават с казуси, свързани с насилие. Ще имаме представители на съда, полицията, прокуратурата, социалните служби, кризисните центрове в града, други организации. Идеята ни е да поговорим за това какво представлява домашното насилие, сексуалното насилие, трафикът на хора, без да говорим със сухи цифри и дефиниции и да даваме статистика, а да им представим истински случаи, за да може да им покажем през реалните истории на истинските хора какво всъщност се случва на всички ни и как то ни засяга лично и като общество.“

Цялото интервю чуйте тук.

 
 
Коментарите са изключени за Стартира кампанията „16 дни срещу насилието“