Станислава Кара представи книгата си „Повикът на щастливата случайност“

| от |

Журналистката Стaнислaвa Кaрa представи вторaтa си книгa „Повикът на щастливата случайност“.

На събитието в Пловдив, в компанията на драматурга Aлексaндър Секулов, Стaнислaвa разкри на публиката повече за своите героини. Aвторкaтa се вдъхновявa от пътешествия по светa и от срещи с чудaти хорa, зa дa създaвa историите си. В София представянето на книгата предложи откъси от книгата, кaкто и музикaтa нa групa SKY и китaристa Дaрин Вaсилев.

_MG_3945

„Повикът на щастливата случайност“ разказва как навлизането в трийсетте години може да е плашещо за всяка жена, особено когато тя се чувства незадоволена от живота си до този момент и живее в огромен град като Лондон. Вероника е една от тези жени. С неясна кариера, многократно разбивано сърце и банкова сметка постоянно на нулата или на минус, тя отчаяно иска да промени живота си, но не знае как. Вървейки по улицата случайно попада на магазинчето на щастливата случайност и започва да се учи как да използва „огледалните неврони“, за да кара хората около нея да са щастливи и най-вече самата себе си. Вечните й вътрешни борби обаче не й пречат да се събере с четирите си най-добри приятелки в една епична вечер на алкохол и откровения.

На другата сутрин се оказва, че три от тях са тръгнали да търсят „истинското си аз“ в три различни краища на света и Вероника трябва да ги открие преди да е станало късно. Лос Анджелис, Абу Даби и Йерусалим са само три от местата, където Вероника и единствената й останала приятелка- Клара се впускат в приключение с много емоции, странни хора, приказни дестинации, билки и отрови, както и криминален елемент. „Повикът на щастливата случайност“ е история на предизвикателствата на днешния живот и това до колко всеки един от нас може да тества собствените си възможности когато съдбата реши да го изпита.
Book Cover Front

Станислава Кара е журналист и писател. Дебютният й роман „Фалшът е начин на мислене“ е приключенска история, посветена на страстта й към пътешествията и изкуството. Станислава не вярва в това да имаш едно любимо място, филм или книга, просто защото за нея самата те са твърде много. Всичко в този живот трябва да се изживява силно и истински. Поради тази причина смята да продължи да пише и да се среща с интересни хора. Блогът й stasykara.tumblr.com следи най-интересното от света на киното и телевизията, както и изкуството и пътешествията. Станислава се надява един ден и нейните книги да се появят на голям или малък екран. А дотогава кои знае какво още ще има да разкаже и покаже.

 
 
Коментарите са изключени за Станислава Кара представи книгата си „Повикът на щастливата случайност“