Стадионът на откриването на Световното в Бразилия не е готов

| от |

Първият посетен стадион от генералния секретар на световната футболна централа Жером Валке беше още недовършения Arena Corinthians“ в Сао Пауло, на който трябва да се изиграе двубоят на откриването на шампионата между Бразилия и Хърватия на 12-и юни, съобщи fifa.com.
1

През ноември миналата година кран се срути върху една от трибуните и отне живота на двама души. Това наложи отлагане на крайния срок за завършване на строежа. Съоръжението трябва да е готово през април, а Валке заяви, че няма притеснения относно това, пише „Фокус“

„Арена Коринтианс“ е един от 6-те стадиона, които не бяха завършени до края на декември, какъвто беше крайният срок. Веднага след посещението си в Сао Пауло, Валке посети друго от въпросните 6 съоръжения – „Арена Пантанал“ (Arena Pantana) в Куиаба.3

В строежа има прогрес след последната му визита в града през октомври миналата година, когато не успя да направи инспекция заради протести около стадиона. Все още не са монтирани седалки, заради продължаващите дела с доставчика.

Въпреки това Валке спести критики относно подготовката на Бразилия за Мондиала. Днес инспекцията на ФИФА продължава с посещение на най-отлагания строеж до момента – „Арена Байшада“(Arena da Baixada) в Куритиба.

2