Спомен за Андрей Баташов – има незаменими хора

| от |

batashov

„Още едно доказателство за мен, че има незаменими хора, има недостижими и незабравими хора – Андрей“. Така назова спомена си за своя колега и приятел Андрей Батaшoв – актрисата Аня Пенчева, предаде БГНЕС.

Тя заедно с най-близките хора на Баташов, с десетки верни приятели и колеги присъства на панихидата за трите години от смъртта на големия актьор в храма „Преображение Господне“. Искрени в скръбта си, те го почетоха с добри думи и с разказ за неговата усмивка и голямото му сърце.

Припомняме, че 45-годишният Андрей Баташов почина след тежко боледуване на 29 ноември 2010 година.

Андрей Баташов е роден на 10 септември 1965 година във Волгоград в Русия. Завършил е НАТФИЗ, където беше доцент по актьорско майсторство, има над 40 роли в театъра и киното. Той бе преподавател в театралната академия. Сред публиката особено популярен беше моноспектакълът му „Секс, наркотици и рокендрол“, който е игран над 500 пъти на сцената на Театър 199 в София.

Андрей Баташов положи клетва като народен представител от парламентарната група на НДСВ на 17 октомври 2007 година. Той зае мястото на проф. Анелия Мингова, която беше избрана за член на Висшия съдебен съвет. За себе си той казваше, че най-големите препятствия пред него са в самия него.

 
 
Коментарите са изключени за Спомен за Андрей Баташов – има незаменими хора