Спилбърг измести Опра и e най-влиятелната знаменитост

| от |

Кинорежисьорът Стивън Спилбърг оглави класацията на „Форбс“ на най-влиятелните знаменитости в САЩ, съобщиха световните информационни агенции.
1

Изданието припомня, че последният филм на 67-годишния Спилбърг – „Линкълн“, получи 12 номинации за „Оскар“ и две от най-престижните кинонагради. Освен това в световния бокс-офис той събра приходи от 275 милиона долара. Проучване на общественото мнение, извършено от изследователската компания „E-Poll“, показва, че 47 процента от американците смятат Спилбърг за най-влиятелната личност сред знаменитостите.

2
На второ място в класацията на сп.“Форбс“ се нарежда телевизионната водеща Опра Уинфри с 45 на сто от гласовете, посочва Ройтерс. Миналата година 59-годишната Уинфри бе на първа позиция 49 процента от гласовете.
3

В първата тройка е намерил място още един американски кинорежисьор – създателят на легендарната сага „Междузвездни войни“ Джордж Лукас. „Форбс“припомня, че през 2012 година Лукас продаде за 4,05 милиарда долара фирмата-производител на „Междузвездни войни“ – Lucasfilm, на киностудията „Walt Disney Company“.
4

Сега той на практика е посветил цялото време на семейството си. Миналата година на Лукас му се роди дъщеричка. А през декември 2015 година се очаква премиерата на „Междузвездни войни: Епизод 7“.
5
Четвъртото и петото място в класацията заемат други двама режисьори – Рон Хауърд и Мартин Скорсезе. Актьорът Леонардо ди Каприо преди броени дни получи „Златен глобус“ за участието си в последния филм на Скорсезе „Вълкът от Уолстрийт“.
6

На шесто място списанието е поставило журналиста Мехмет Оз – водещ на популярната телевизионна програма „Шоуто на доктор Оз“.

7 Следват го прочутата телевизионна журналистка Барбара Уолтърс, вокалистът на ирландската рок група U2 Боно, американският писател и автор на комикси Стан Лий. На десето място е радиокоментаторът Ръш Лимбоу.

8

Проучването на „E-Poll“ по 46 критерия е обхванало 6600 знаменитости. Не се посочва колко американци са участвали в анкетата.

 
 
Коментарите са изключени за Спилбърг измести Опра и e най-влиятелната знаменитост